Tuesday, June 3, 2008

politicalincorrect (3)





















------------------------------
by mugur grosu, 2008

10 comments:

Anonymous said...

e cumva in legatura cu oprescu? ca nu pricep...

Anonymous said...

nu, cu basescu :P

Anonymous said...

e ceva in legatura cu altceva care ne-ar fi putut duce cu gandul la acel ceva care nu este nici ceva, nici altceva, dar care ar putea fi interpretat in cheia acelui ceva despre ceva, fiind cu totul altceva

silVIU said...

haha, nu-i rau. dar am sa ma dau mare (si Turcesc) si am sa dau bile albe si bile negre:
incep cu negrele, ca sa terminam in ton vesel:
1. prea contextual. Are un plus de forta acum, cu turul doi de la alegerile generale din Bucuresti, unde trimiterea spre politic e evidenta (mai ales ca apare dupa cel cu Mazar Facar). Mai tarziu, dupa ce se vor uita spumele politice, tricoul o sa-si mai piarda din electorat :)
2. aduce destul de mult cu conceptul deja celebru din seria "Noica, collecting people", "The name is Joyce. James Joyse". Nu copiaza, dar se pot crea confuzii.
Bile albe:
1. daca ramanem, totusi, la momentul de fata, cea mai tare chestie e acel semn de "original", mititel, postat in coltul dreapta sus al numelui. Acolo e toata schema (si bine face). Parodiaza subtil, pana la rafinament. Da impresia ca Blaga-politicianul are un nume ilicit :) De aceea ORIGINAL de la baza e putin pleonasmic. Si eu l-as fi pus (nici eu nu rezist tentatiei de a ma asigura ca am fost clar :)) De asemenea, dai cu poezia in moaca politicii si asta a fost intotdeauna, cea mai eficienta arma.
2. isi pastreaza personalitatea si dupa ce elanul democratic se va fi consumat. Desigur, va calca pe un target mai restrans, dar rezista ca imagine, ca executie (privirea aia de "ba, geta e sora-mea" care, iarasi, revendica ideea de original:)) si isi va gasi un loc de nisa, asa cum si pretinde, de altfel.
cam atat. ah, ce tare ma simt :)

Tz-shirt said...

@ uhi: daca undeva vezi ca scrie pornescu te gandesti la oprescu?
de ce? :D

@ q: uite, asta-i nasol cu campaniile electorale: se voteaza mereu altceva... :))
si nu pentru ca ne-ar fi placut, cumva, ceva, ci pt. ca detestam altceva. ca aia care-s vegetarieni nu pt. ca iubesc animalele ci pt. ca urasc plantele..

@ silviu: multam de alba neagra!
asa e. dar ce nu-i contextual? daca faceam un tricou cu Isus, peste vreo 2000 de ani s-ar putea sa para o reclama la cuie!
(poate chiar mai curand...)

Anonymous said...

bine bine, tare caterinca, dar ca sa fie feseneu' complet fa si cu oprescu

Tz-shirt said...

cu oprescu o sa ma mai gandescu...

Anonymous said...

daca baga pe raft si oprescu o sa fie politicalcorrect

de manual.. asa

an inmigrante said...

asta-i parodie dupa poza cu george vasilievici, hihi. pe mine la poza aia m-a dus gindul, nu la blaga lui oprescu si toata latratura politichiei. na!

Tz-shirt said...

daca te referi la asta -
http://asalt.tripod.com/images/echipa_gv.jpg , care-i facuta de mine, hihi, ar fi mai degraba invers! ca blaga era prea tanar sa-l parodipozez...
ma rog, peste veacuri, prin manuale alternative de limbi, va fi loc de confuzii cu mult mai drastice!